ČOKOLADNI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Mekan patišpanj sa filom od krem sira - ne zna se da li je lepši ili ukusniji

Čokoladni kolač sa višnjama i krem sirom savršeno je osvežavajuć.

Printscreen/YT/Kitchen Fun With My 3 Sons

Ova poslastica sjedinuje dva popularna desert čizkejk i čokoladne mafine, a uz dodatak višanja dobiće posebnu osvežavajuću notu. Uz sve to izgleda fenomenalno, tako da će u ovom čokoladnom kolaču sa višnjama uživati sva čula. Kada ge jednom budete probali pravićete ga stalno, a sigurno će vam svi tražiti recept.

Sastojci:

Za testo:

  • 200 g putera
  • 250 g šećera
  • 4 jajeta
  • 300 g brašna
  • 6 kašika kakao praha
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 250 g krem sira
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 80 g šećera
  • 250 g višanja

Priprema:

U većoj posudi mikserom umutite puter i šećer dok ne dobijete penastu smesu, zatim dodajte jaja, jedno po jedno. Mutite dok se svi sastojci ne sjedine. U posebnoj posudi izmešajte kakao, brašno i so, pa izmešajte sa puterom i jajima da dobijete homogenu smesu. Polovinu smese sipajte u tepsiju i poravnajte. Za fil mikserom mutite krem sir, jaje, ekstrakt vanile i šećer pa tu smesu rasporedite preko prvog sloja testa u tepsiji. Odozgo poređajte višnje, pa prelijte drugom polovinom testa i sve stavite na pečenje 30-35 minuta. Kada bude pečen ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO!

 i osvojite VREDNE NAGRADE