Ova poslastica sjedinuje dva popularna desert čizkejk i čokoladne mafine, a uz dodatak višanja dobiće posebnu osvežavajuću notu. Uz sve to izgleda fenomenalno, tako da će u ovom čokoladnom kolaču sa višnjama uživati sva čula. Kada ge jednom budete probali pravićete ga stalno, a sigurno će vam svi tražiti recept.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g putera
- 250 g šećera
- 4 jajeta
- 300 g brašna
- 6 kašika kakao praha
- prstohvat soli
Za fil:
- 250 g krem sira
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 80 g šećera
- 250 g višanja
Priprema:
U većoj posudi mikserom umutite puter i šećer dok ne dobijete penastu smesu, zatim dodajte jaja, jedno po jedno. Mutite dok se svi sastojci ne sjedine. U posebnoj posudi izmešajte kakao, brašno i so, pa izmešajte sa puterom i jajima da dobijete homogenu smesu. Polovinu smese sipajte u tepsiju i poravnajte. Za fil mikserom mutite krem sir, jaje, ekstrakt vanile i šećer pa tu smesu rasporedite preko prvog sloja testa u tepsiji. Odozgo poređajte višnje, pa prelijte drugom polovinom testa i sve stavite na pečenje 30-35 minuta. Kada bude pečen ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO!
i osvojite VREDNE NAGRADE