Mekani biskviti sa ukusom vanile i punjeni kremom od limuna, pa ukrašeni jagodama su super ideja ako vam dolaze gosti ili želite da se zasladite osvežavajućim kolačima. Priprema je baš jednostavna i uspeva bukvalno svima, a ni sastojci nisu skupi i uglavnom ih imate kod kuće.
- Sastojci:
- Za fil:
- 1 limun
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 500 ml mleka
- 1 kašika putera
- ekstrakt limuna
- Za testo:
- 2 jajeta
- 80 g šećera
- 80 ml ulja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 125 ml jogurta
- 200 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 6 jagoda
Priprema:
Pomešajte jaje, šećer i skrob, pa sipajte mleko i ekstrakt i koru limuna. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Vreo fil sipajte u posudu, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte ulje, jogurt i vanilin šećer. Promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. Kalup za mafine koji ima ispupčenje u sredini nauljite i pospite brašnom. Sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. Izvadite, pa u šupljinu sipajte fil i ukrasite jagodama. Pospite šećerom po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE