Sitni kolači su ukras svake trpeze, a potrudite se da ove godine ulepšate vaš slavski sto neobičnim poslasticama koje će svakoga ostaviti bez reči. Kako su korpice od keksa punjene čokoladom brzo postale popularne, donosimo vam još jedan sličan i jednako ukusan recept. U pitanju su korpice od keksa, ali koje se pune filom od vanile i sezonskim voćem. Ovi sitni kolači su preukusni, a mogu da budu i mrsni i posni. Ukoliko želite posnu verziju, puter zamenite margarinom, korisite posni keks, a fil možete da napravite od vanila pudinga koji se ne kuva (samo umutite sa biljnim mlekom). Uživajte!
Sastojci:
- 180 g keksa (može i mlevena plazma)
- 60 g pečenog kikirikija
- 50 g putera
- Za fil:
- 250 ml mleka
- 15 g putera
- 40 g šećera
- 2 žumanceta
- 15 g kukuruznog skroba
- 1 kašičica vanila ekstrakta
Recept za korpice od keksa sa filom od vanile i voćem - neodoljivi sitni kolači:
U blenderu dobro usitnite keks i kikiriki, pa dodajte istopljeni puter i smesu lepo oblikujte da se svi sastojaci sjedine. U kalup za mafine stavite paprirne kalupe, pa sipajte smesu sa keksom. Prvo kašikom utisnite po dnu i ivici, a zatim rakijskom čašom usitnite tako da napravite rupu u sredini. Stavite u frižider pola sata. U šerpu sipajte mleko i puter, pa kuvajte dok se puter ne istopi i sjedini sa mlekom. U posudi pomešajte šećer, žumanca, skrob i dobro sjedinite, pa dodajte u šerpu. Sipajte vanilu i promešajte. Kuvajte dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Korpice od keksa napunite filom od vanile, a ukrasite seckanim sezonskim voćem. Stavite sitne kolače u frižider na 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Voćne korpice sa maskarpone sirom i čokoladom
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa