Ako ove godine želite da spremite neke drugačije sitne kolače za slavu, naš predlog je ovaj fantastičan recept. U pitanju su sitni kolači sa čokoladom, kikirikijem i kokosom koji se prave bez dodatog šećera, a ne zahtevaju ni kuvanji ni pečenje. Ukus je odličan, a osim toga i prelepo izgledaju, pa će ulepšati svaku svečanu trpezu. Ako volite sitne kolače sa kokosom i čokoladom, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept za rafaelo.
Sastojci:
- 150 g urmi
- 200 g pečenog kikirikija
- 60 g prženog susama
- 60 g kokosa
- 20 g semenki bundeve
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- 2 kašike meda
- 150 g bele čokolade bez šećera
- 20 g crne čokolade bez šećera
Recept za sitne kolače sa čokoladom, kokosom i kikirikijem:
Urme potopite u vodu, a u blender stavite kikiriki, prženi susam, kokos i semenke bundeve. Dobro izblendirajte, pa dodajte proceđene urme, cimet i so. Opet dobro izblendirajte, pa smesu prebacite u posudu i dodajte med. Lepo sjedinite smesu za sitne kolače, pa uzimajte manje komade, oblikujte loptice, pa spljoštite rukama. Poređajte na pleh obložen pek papirom i ostavite da se stegne u frižideru nekih 5 minuta. Uvaljajte sitne kolače u istopljenu belu čokoladu, a ukrasite istopljenom crnom čokoladom.
Pročitajte i ovo: Čokoladni sitni kolači sa plazmom
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus