Bajadera je nezaobilazni klasik među sitnim kolačima. Pored standardnog recepta, preporučujemo da isprobate bajadere sa karamelom. U smesu se tope karamel bombone, a ukus je još puniji i bogatiji. Najbolji spoj čokolade, mlevenog keksa i oraha - nestaće sa stola čim ih iznesete!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 280 g šećera
- 180 g putera
- 180 g karamel bombona
- 250 g mlevenog keksa
- 150 g mlevenih orah
- 100 g crne čokolade
- Za glazuru:
- 210 g crne čokolade
- 30 ml ulja
Recept za bajadere sa karamelom:
Umutite jaja sa šećeromn, pa dodajte u šerpu. Dodajte i karamel bombone, pa uključite laganu vatru. Mešajte dok se ne otope karamel bombone i sastojci ne sjedine, pa dodajte puter. Kada se otopi, sklonite sa vatre, pa dodajte mleveni keks i mlevene orahe. Dobro sjedinite sastojke žicom, pa ih podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte čokoladu otopljenu na pari i promešajte. U pleh prvo izlijte smesu sa čokoladom. Kada se malo stegne, dodajte preko svetliju smesu. Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, pa prelijte glazuru preko bajadere. Ostavite nekolik sati u frižideru da se stegne.
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus