Bajadera je nezaobilazni klasik među sitnim kolačima. Pored standardnog recepta, preporučujemo da isprobate bajadere sa karamelom. U smesu se tope karamel bombone, a ukus je još puniji i bogatiji. Najbolji spoj čokolade, mlevenog keksa i oraha - nestaće sa stola čim ih iznesete!

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 280 g šećera
  • 180 g putera
  • 180 g karamel bombona
  • 250 g mlevenog keksa
  • 150 g mlevenih orah
  • 100 g crne čokolade
  • Za glazuru:
  • 210 g crne čokolade
  • 30 ml ulja

Recept za bajadere sa karamelom:

Umutite jaja sa šećeromn, pa dodajte u šerpu. Dodajte i karamel bombone, pa uključite laganu vatru. Mešajte dok se ne otope karamel bombone i sastojci ne sjedine, pa dodajte puter. Kada se otopi, sklonite sa vatre, pa dodajte mleveni keks i mlevene orahe. Dobro sjedinite sastojke žicom, pa ih podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte čokoladu otopljenu na pari i promešajte. U pleh prvo izlijte smesu sa čokoladom. Kada se malo stegne, dodajte preko svetliju smesu. Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, pa prelijte glazuru preko bajadere. Ostavite nekolik sati u frižideru da se stegne.

Kurir televizija Kolači pravljeni s ljubavlju za Svratište na Novom Beogradu

 Izvor: StvarUkusa