Voćni kolač sa filom od vanile

Zasladite se najlepšim voćnim kolačem koji uspeva svima iz prvog pokušaja.

Printscreen/YT/ Easy Recipes

Sezona je raznovrsnog voća i idealno je vreme da od njega napravite neke od najukusnijih poslastica. Napravite mekanu koru koju ćete nafilovati filom od vanile, a onda i ukrasiti seckanim jagodama i malinama. Ovaj voćni kolač ne zahteva vešte ruke domaćice, mogu da ga naprave i početnici, a ukus je fantastičan. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 limun
  • 60 ml mleka
  • 160 g brašna
  • 50 g bademovog brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 150 g rastopljenog putera
  • Za kremu za pecivo:
  • 500 ml mleka
  • 5 žumanaca
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 40 g kukuruznog skroba 
  • 100 g šećera
  • 50 g putera
  • Za sirup:
  • 80 g šećera
  • 40 ml vode
  • 40 ml limunovog soka
  • voće

Recept za voćni kolač:

Mleko zagrejte u šerpi, a u nekoj posudi umutite žumanca sa vanilin šećerom i običnim šećerom. Sipajte zagrejano mleko i dobro mešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Zatim dodajte skrob i promešajte. Na kraju dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohaldi na sobnoj temepraturi. Jaja umutite sa šećerom i šećerom u prahu, pa dodajte i rendanu koru limuna. Zatim sipajte mleko i dodajte brašno, pa nastavite da mutite. Zatim dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo, so i istopljen puter. Sve dobro sjedinite. Kalup za tart sa isturenim dnom premažite puterom, pa sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Izvadite koru na rešetku. Premažite je sirupom koji ste napravili tako što ste pomešali šećer, vodu i sok od limuna. Fil umutite i sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. Istisnite u udubljenje kore, pa ukrasite seckanim jagodama i malinama. 

Pročitajte i ovo: Najbolji kremasti voćni kolač

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Brti voćni kolač sa čokoladom  tiktok/flomocrafts

StvarUkusa/S.B.