Sastojci:
- 125 g omekšanog putera
- 50 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- kikiriki
- crna čokolada
Za karamel:
- 100 g šećera
- 1 kašika putera
- 1/2 konzerve zaslađenog kondenzovanog mleka
- 1 kašika slatke pavlake
Recept za hrskave kolačiće sa kikirikijem i karamelom:
Za ove kolače, lopaticom pomešajte puter, vanilin šećer i šećer, dodajte celo jaje i izmešajte. Dodajte brašno so i kvasac, pa promešajte. Ostavite da odstoji 1 sat. Razvaljajte testo na prostirku za pečenje ili papir za pečenje i isecite ga sekačem za kolače. Pecit u rerni 10 do 15 minuta na 170°.
Napravite karamel sa šećerom, dodajte puter i zaslađeno kondenzovano mleko, promešajte, pa dodajte slatku pavlaku. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Premažite kolačiće karamelom, uvaljajte u kikiriki i ostavite da se stegne. Otopite čokoladu na pari pa ih umočite u prohlađenu čokoladu. Ostavite da se stegnu u frižideru i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jednostavne limun kocke.
Pročitajte kako se prave zdravi kolačići sa suvim voćem i kikirikijem
BONUS VIDEO
StvarUkusa