Sastojci:
- 2 jabuke, očišćene i tanko iseckane
- sok od 1 pomorandže
- 4 kašike putera, omekšanog
- 60 g svetlosmeđeg šećera
- 1 kašika ruma
- 2 lista lisnatog testa, odmrznuti i ohlađeni u frižideru
- 1 kašika šećer
Recept za ružice od jabuka i lisnatog testa:
Za ove kolače zagrejte rernu na 200°. Standardni kalup za mafine od 12 šoljica premažite uljem. U srednju posudu sipajte jabuke i sok od pomorandže. Ređajte jabuke na pleh obložen papirom za pečenje (u redu je ako se preklapaju). Pecite dok ne omekša, oko 5 minuta. Pustite da se malo ohladi.
U međuvremenu, u maloj činiji pomešajte puter, smeđi šećer i liker da se sjedine. Isecite svaki list lisnatog testa na 12 traka. Koristeći lopaticu, rasporedite mešavinu putera na trake. Rasporedite trake tako da duga strana bude okrenuta prema vama. Rasporedite 10 do 12 kriški jabuka na vrh svake trake tako da koža jabuke bude okrenuta nagore. Kriške treba da se preklapaju i da malo vire iznad vrha trake.
Čvrsto umotajte svaku traku i prebacite u pripremljenu tepsiju, pazeći da stoje uspravno. Pecite ruže od jabuka dok se testo ne naduva i ne dobije zlatno-smeđu boju, 30 do 35 minuta. Pospite šećerom i ostavite da se ohladi. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i sočni kolač natopljen rumom.
Pročitajte i kako se prave londonske štangle za slavu
BONUS VIDEO
StvarUkusa