Sastojci:
Za kore:
- 4 belanca i prstohvat soli
- 100 g šećera
- 45 g oštrog brašna
- 20 g skrobnog brašna
- 20 g ekstra tamnog gorkog kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašika ruma
- 80 ml ulja
- vanilin ekstrakt
Za krem:
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 ml mleka
- 100 ml čokoladnog likera
- 300 g čokolade od karamela
- 100 g tople čokolada
- 100 g šećera
- 200 g skrobnog brašna
- 50 g maslaca + 2 čepa ruma
- 500 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina
Za natapanje:
- 200 ml mleka
- 70 ml čokoladnog likera
- 2 kašike tople čokolade
Recept za Milka kocke:
Za ove sitne kolače prvo skuvajte krem. Od mleka odvojite 300 ml, a ostatak ugrejte zajedno sa pavlakom za kuvanje, čokoladom, slatkim kakaom i likerom. Mešajte dok se sve ne istopi, a zatim zakuvajte krem sa skrobnim brašnom i šećerom koje ste prethodno razmutili u mleku. U vruć krem umešati maslac i rum. Prebacite krem u drugu posudu, prekrijte najlonskom folijom i lagano rukom pritisnite pa dobro ohladite.
Za biskvit prvo obložite pleh papirom za pečenje (32x34 cm). Umutite mikserom čvrst sneg od belanaca sa malo soli, dodajte šećer i mutite dok ne postane još čvršći. Zatim dodajte dva puta prosejano oštro i skrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Izmešajte žičanom mutilicom dok se ne ujednači sa snegom. Na kraju laganim mlazom sipajte ulje i dodajte sirće i rum. Lagano promešajte varjačom. Smesu razmažite lopaticom po papiru. Rernu zagrejte na 150 stepeni i pecite deset minuta. Ispecite još dve kore.
Slatku pavlaku umutite u šlag, mikserom razradite krem i umešajte šlag u njega. Želatin otopite i mikserom umutite u krem. Filujte kore, koje ste prethodno lagano natopili toplim prelivom. Pospite narendanom čokoladom i ostavite u frižideru tokom noći. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slavske snikers trougliće.
Pročitajte kako se prave mikado kocke sa ukusom kafe
BONUS VIDEO
StvarUkusa