Sastojci:
Za čokoladni sloj:
- 300 g čokoladnih komadića
- 60 g putera od kikirikija
Za kikiriki sloj:
- 120 g šećera
- 60 g putera
- 160 g slatke pavlake
- 160 g putera od kikirikija
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 400 g slanog kikirikija, grubo iseckanog
Za karamel sloj:
- 300 g karamel bombona
- 3 kašike slatke pavlake
Za preliv:
- 160 g čokoladnih komadića
- 3 kašike putera od kikirikija
Recept za štanglice od čokolade i kikirikija:
Kako biste napravili štanglice tepsiju veličine 33x22 cm obložite papirom za pečenje. Pomešajte čokoladu, i putera od kikirikija i otopite na pari. Sipajte u tepsiju i ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne.
Pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Pustite da proključaju na srednjoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Skinite sa vatre i odmah umešajte puter od kikirikija i vanilu. Umešajte kikiriki. Ravnomerno rasporedite po sloju čokolade. Ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne.
Pomešajte karamele i 3 kašike slatke pavlake i otopite na pari.Prelijte preko kikiriki sloja. Ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne. Otopite na pari čokoladu i kikiriki puter pa prelijte štangle. Ostavite u frižideru najmanje 1 sat pre rezanja i serviranja. Možda ćete želeti da napravite i rum kasato slavski kolači koji se ne peku.
Pročitajte kako se prave domaće snikers štanglice
BONUS VIDEO
StvarUkusa