Štanglice od čokolade i kikirikija

Ukoliko volite deserte koji se tope u ustima, štanglice od čokolade i kikirikija ćete rado praviti.

shtuterstock

Sastojci:

Za čokoladni sloj:

  • 300 g čokoladnih komadića
  • 60 g putera od kikirikija

Za kikiriki sloj:

  • 120 g šećera
  • 60 g putera
  • 160 g slatke pavlake
  • 160 g putera od kikirikija
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 400 g slanog kikirikija, grubo iseckanog

Za karamel sloj:

  • 300 g karamel bombona
  • 3 kašike slatke pavlake

Za preliv:

  • 160 g čokoladnih komadića
  • 3 kašike putera od kikirikija

Recept za štanglice od čokolade i kikirikija:

Kako biste napravili štanglice tepsiju veličine 33x22 cm obložite papirom za pečenje. Pomešajte čokoladu, i putera od kikirikija i otopite na pari. Sipajte u tepsiju i ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne.

Pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Pustite da proključaju na srednjoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Skinite sa vatre i odmah umešajte puter od kikirikija i vanilu. Umešajte kikiriki. Ravnomerno rasporedite po sloju čokolade. Ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne.

Pomešajte karamele i 3 kašike slatke pavlake i otopite na pari.Prelijte preko kikiriki sloja. Ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne. Otopite na pari čokoladu i kikiriki puter pa prelijte štangle. Ostavite u frižideru najmanje 1 sat pre rezanja i serviranja. Možda ćete želeti da napravite i rum kasato slavski kolači koji se ne peku.

Pročitajte kako se prave domaće snikers štanglice

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kolač od 3 sastojka bez brašna  Instagram/clarecreated

StvarUkusa