Recept za kolač sa kruškama

Kolač sa kruškama je idealan sezonski desert.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Sastojci:

  • 700 g krušaka
  • 150 g smeđeg šećera 
  • 20 ml ruma
  • pola soka od limuna
  • 100 g mekog putera
  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 ml mleka

Priprema kolača:

Kruške ogulite, uklonite semenke i isecite ih. Pomešajte ih u velikoj činiji sa 50 g smeđeg šećera, rumom i limunovim sokom. U većoj činiji umutite mikserom puter i 100 g smeđeg šećera dok smesa ne postane kremasta. Dodajte jaja i ponovo mutite. 

Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa mešajte dok ne bude glatko i bez grudvica. Dodajte mleko i ponovo mešajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu. Na kraju umešajte 2/3 krušaka u smesu.

Sipajte testo u kalup obložen papirom za pečenje. Po vrhu poređajte preostale kriške kruške u kružnom obliku i pospite šakom smeđeg šećera. Pecite na 180°C oko 45 minuta.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za naopačke kolač sa kruškama  TikTok/_gianlu01_