Sa ovim receptom za punjeno lisnato pecivozaboravićete na kupovno. Mekano, mirisno i puno fila od kuvane kruške oduševiće vas već na prvi zalogaj. Sastojke uglavnom imate kod kuće, zato obradujte ukućane vrućim i slatkim pecivom.
- Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2 kruške
- 30 g putera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike smeđeg šećera
- prstohvat soli
- mleko
- jaje za premazivanje
- šećer u prahu
Priprema:
Kruške oljuštite i isecite na male komadiće. Stavite puter u šerpu, dodajte komadiće kruške, smeđi šećer i cimet, pa promešajte i krčkajte. Podelite lisnato testo na manje pravougaonike. U svakom pravougaoniku napravite blage rezove samo na jednoj polovini i ne dopirući do ivica. Premažite mlekom i preklopite ostavljajući deo koji ste isekli okrenut nadole. Stavite kuvanu krušku i savijte gornje uglove prema centru formirajući trougao. Stavite na pleh i svaki trougao premažite jajetom. Pecite na 180ºC 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus