Sa ovim receptom za punjeno lisnato pecivozaboravićete na kupovno. Mekano, mirisno i puno fila od kuvane kruške oduševiće vas već na prvi zalogaj. Sastojke uglavnom imate kod kuće, zato obradujte ukućane vrućim i slatkim pecivom.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 2 kruške
  • 30 g putera
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • mleko
  • jaje za premazivanje
  • šećer u prahu

Priprema:

Kruške oljuštite i isecite na male komadiće. Stavite puter u šerpu, dodajte komadiće kruške, smeđi šećer i cimet, pa promešajte i krčkajte. Podelite lisnato testo na manje pravougaonike. U svakom pravougaoniku napravite blage rezove samo na jednoj polovini i ne dopirući do ivica. Premažite mlekom i preklopite ostavljajući deo koji ste isekli okrenut nadole. Stavite kuvanu krušku i savijte gornje uglove prema centru formirajući trougao. Stavite na pleh i svaki trougao premažite jajetom. Pecite na 180ºC 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE