Sa ovim receptom za punjeno lisnato pecivozaboravićete na kupovno. Mekano, mirisno i puno fila od kuvane kruške oduševiće vas već na prvi zalogaj. Sastojke uglavnom imate kod kuće, zato obradujte ukućane vrućim i slatkim pecivom.
- Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2 kruške
- 30 g putera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike smeđeg šećera
- prstohvat soli
- mleko
- jaje za premazivanje
- šećer u prahu
Priprema:
Kruške oljuštite i isecite na male komadiće. Stavite puter u šerpu, dodajte komadiće kruške, smeđi šećer i cimet, pa promešajte i krčkajte. Podelite lisnato testo na manje pravougaonike. U svakom pravougaoniku napravite blage rezove samo na jednoj polovini i ne dopirući do ivica. Premažite mlekom i preklopite ostavljajući deo koji ste isekli okrenut nadole. Stavite kuvanu krušku i savijte gornje uglove prema centru formirajući trougao. Stavite na pleh i svaki trougao premažite jajetom. Pecite na 180ºC 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem