Isprobajte recept za kolač sa kruškama po starinskom receptu kakav su pravile nekada naše bake. Priprema je veoma jednostavna a ukus fantastičan. Mekano slatko testo i odozgo voće su savršena kombinacija za užitak uz šolju čaja.
- Sastojci:
- 3 šolje brašna
- pola šolje šećera u prahu + još malo za dekoraciju
- 2 kašike praška za pecivo
- 5 jaja
- 1 puna šolja kefira
- pola šolje ulja
- 1 velika kruška
Priprema:
Stavite jaja, kefir i ulje u činiju. Promešajte dobro. U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Pomešajte obe smese. Prebacite testo u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte. Stavite oljuštenu i isečenu krušku na vrh. Lagano pritisnite voće da uđe u testo. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 50 minuta. Pre serviranja posuti šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus