Isprobajte recept za kolač sa kruškama po starinskom receptu kakav su pravile nekada naše bake. Priprema je veoma jednostavna a ukus fantastičan. Mekano slatko testo i odozgo voće su savršena kombinacija za užitak uz šolju čaja.

  • Sastojci:
  • 3 šolje brašna
  • pola šolje šećera u prahu + još malo za dekoraciju
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 5 jaja
  • 1 puna šolja kefira
  • pola šolje ulja
  • 1 velika kruška

Priprema:

Stavite jaja, kefir i ulje u činiju. Promešajte dobro. U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Pomešajte obe smese. Prebacite testo u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte. Stavite oljuštenu i isečenu krušku na vrh. Lagano pritisnite voće da uđe u testo. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 50 minuta. Pre serviranja posuti šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE