Torta se sastoji od čokoladnog biskvita punjenog svežim bananama i šlaga sa čokoladnim mrvicama. Prvo morate pripremiti čokoladnipatišpanj ili koru i ostaviti da se potpuno ohladi. Testo se pravi od vruće kafe koja testo čini malo tečnim, ali kada se ispeče, ono je vlažno i čokoladno, i veoma lako za pripremu. Kada se ohladi, kašikom izdubite sredinu i pretvorite ostatak kore u mrvice. Napravite fil od šlaga tako što ćete umutiti pavlaku sa instant kafom u prahu i šećerom u prahu. Po želji možete razmisliti o upotrebi želatina ili stabilizatora fila. Napunite tortu svežim bananama, i prelijte šlagom u obliku kupole. Premazati mrvicama za tortu i torta je gotova.
- Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 40 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 150 g šećera
- 1 jaje
- 60 ml ulja
- pola šolje mlaćenice
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pola šolje tople kafe
- Za punjenje:
- 3 banane
- šlag
- 500 ml slatke pavlake
- 30 g šećera u prahu
- 2 kašičice instant kafe u prahu
- 30 g mini čokoladnih mrvica
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite maslacem pleh i obložite ga papirom za pečenje. U posudi umutite brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte jaja sa šećerom i uljem dok se dobro ne sjedine. Umešajte mlaćenicu i ekstrakt vanile. Ubacite mešavinu brašna dok se dobro ne sjedini. Dodajte toplu kafu i promešajte da se sjedini. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite oko 25-30 minuta dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista ili sa nekoliko mrvica. Pustite da se potpuno ohladi. Koristite supenu kašiku da izdubite sredinu torte, ostavljajući ivicu od 1 cm. Preostali deo koji ste izdubili pretvorite u mrvice.
U velikoj činiji umutite pavlaku sa šećerom u prahu i instant kafom u prahu dok se ne formiraja čvrsta smesa. Umešajte i čoko mrvice.
Napunite tortu celim bananama. Pokrijte tortu šlagom u obliku kupole. Premažite tortu mrvicama od kore koju ste izdubili. Ostavite u frižideru najmanje 30 minuta ili dok ne budete spremni za serviranje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem