Keksići punjeni kremom od lešnika

Keksići punjeni kremom od lešnika idealni su uz kafu, čaj ili kao slatki zalogaj u bilo koje doba dana.
Foto: Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Sastojci:

  • 360 g brašna
  • 70 g belog šećera
  • 70 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 140 g putera (omekšalog)
  • 70 g čokoladnih kapljica
  • pola kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 250 g lešnik krema 

Kako se prave keksići:

Ako ste ljubitelj keksića sa hrskavim spoljašnjim slojem i kremastim, topljivim punjenjem, onda su ovi punjeni keksići sa lešnik kremom savršen izbor! Savršena kombinacija putera, čokolade i bogatog lešnik krema stvara neodoljivu poslasticu koja će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.

Saveti za savršene keksiće:

Obavezno zamrznite lešnik krem pre punjenja – tako će se lepo rastopiti tokom pečenja, ali neće iscuriti iz keksića.
Ne pretrpavajte pleh – ostavite razmak između keksića jer će blago narasti tokom pečenja.
Koristite kvalitetan puter – daje keksićima bogat ukus i hrskavu teksturu.
Čuvajte ih u zatvorenoj posudi – tako će ostati sveži i ukusni nekoliko dana.

Na papiru za pečenje kašičicama oblikujte 12 malih krugova od lešnik krema i stavite ih u zamrzivač na 2 sata.

U činiji pomešajte omekšali puter, beli i smeđi šećer. Dobro sjedinite viljuškom ili mikserom. Dodajte jaje i umešajte ga u smesu. Postepeno dodajte brašno, zatim i so, prašak za pecivo i čokoladne kapljice. Rukama oblikujte glatko testo. Razvucite testo između dva lista papira za pečenje na debljinu od 4 mm. Modlom ili čašom vadite krugove.

Na svaki krug stavite zamrznuti krug lešnik krema, zatim pokrijte drugim krugom testa i dobro zatvorite ivice. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite da se malo ohlade pre serviranja.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Američki keks sa čokoladom punjen karamelom Izvor: Instagram/missthessa_