Čoko kolač sa svežim sirom i bobičastim voćem

Isprobajte čoko kolač sa svežim sirom i bobičastim voćem. Jednostavan recept za sočan i osvežavajući kolač, idealan za svaku priliku.
Čoko kolač sa svežim sirom i bobičastim voćem Foto: Printscreen/Youtube/Alina FooDee

Ovaj kolač je pravo uživanje za sve ljubitelje čokolade i voćnih poslastica. Sočna čokoladna podloga, kremasti fil od sira i osvežavajući sloj bobičastog voća čine ga savršenim za svaku priliku. Najlepše od svega – lako se pravi, a izgleda i miriše kao iz fine poslastičarnice.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: kolač / desert

Porcije/Količina: 8–10 parčića

Ukupno vreme pripreme: oko 1 sat

Težina: laka

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 60–90 g šećera
  • 70 g ulja
  • 90 g brašna
  • 2 kašike kakaa

Za fil:

  • 250 g svežeg sira
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica kukuruznog skroba
  • 1–2 kašike šećera (po ukusu)

Za voćni sloj:

  • 200 g bobičastog voća (svežeg ili zamrznutog)
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1–2 kašike šećera (po ukusu)
Savet:

Ako koristite smrznuto voće, obavezno ga odmrznite i ocedite višak tečnosti pre nego što ga stavite na fil – tako kolač neće biti gnjecav.

Priprema:

Pripremite testo

Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne pobele. Dodajte ulje, pa prosejano brašno i kakao. Sve sjedinite u glatku smesu i sipajte u kalup obložen papirom za pečenje.

Napravite fil

Pomešajte sveži sir, vanilin šećer, jaje, kukuruzni skrob i šećer. Mutite dok ne dobijete kremastu masu, pa je ravnomerno rasporedite preko čokoladnog testa.

Pripremite voće

Pomešajte bobičasto voće sa šećerom i kukuruznim skrobom. Ravnomerno rasporedite preko fila od sira.

Pecite kolač

Stavite kolač u rernu zagrejanu na 180 °C i pecite 35–40 minuta. Ohladite pre sečenja.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Japanski čizkejk od čokolade  Izvor: Instagram/foodiies_lifee