Ako više volite prave italijanske kolače, onda možete da napravite kanole po originalnom receptu, ali i za ljubitelje slanog imamo i takvu verziju.
Pošto su italijani poznati po svojim specijalitetima bilo slanim ili slatkim možete da napravite i najpoznatiji kolač - TIRAMISU.
Sastojci:
Za palačinke:
- 3 žumanca
- 3 belanca
- 30 ml mleka
- 30 ml ulja
- 1 1/2 kašika šećera
- 60 g šećera
- 40 g brašna
Za punjenje:
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 6 jagoda, isecite na četvrtine
Za dekoraciju:
- šećer u prahu
- rastopljena mlečna čokolada
Priprema:
Pomešajte mleko, ulje, šećer (1 1/2 kašika) i žumanca, pa sve dobro promešajte žicom. Dodajte prosejano brašno i mešajte dok ne postane glatko. U drugoj posudi umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer, a zatim mutite dok ne dobijete čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano promešajte. Smesu sipajte u šprica za kolače, pa napravite krugove srednje veličiine u plehu obloženom pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni nekih 10-15 minuta na 180°C. Pustite da se palačinke ohlade.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i opet sipajte u špric za kolače. Stavite palačinku na dlan, blago stisnite da oblikujete čamac, pa onda punite sa filom i poređajte jagode. Dekorišite sa malo šećera u prahu i istopljenom čokoladom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs