Brze krofne sa makom bez brašna i bez glutena idealne i za one koji su na određenom režimu ishrane. Sve što vam treba je kalup u obliku krofni, ali ukoliko nemate možete praviti i u onom za mafine.
Sastojci:
- 160 g badema
- 2 jajeta
- Prstohvat soli i vanile
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 ml kokosovog mleka
- 50 grama putera
- 20 g maka
Za glazuru:
- 50 g crne čokolade
- 3 kašike kokosovog mleka
Priprema:
Bademe preliti ključalom vodom na 10 minuta. Osušite ih papirnim ubrusom, pa stavite u mikrotalasnu na 2 minuta. Potom ih sameljite, prebacite u posudu pa u to umešajte jaja, so, vanilu, prašak za pecivo, kokosovo mleko, istopljen puter i mak. Dobro umešajte pa punite kalup za krofne smesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Prelijte glazurom kad se ispeku.
Postupak pripreme pogledajte u galeriji:
Vidi galeriju
Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte
Recept za krofne sa makom
Izvor: Stvar ukusa