ZIMSKE KIFLICE PUNJENE VIŠNJAMA: Bez mleka i jaja, a toliko su mekane da ćete ih odmah pojesti

Ulepšajte svaku prazničnu trepzu predivnim zimskim kiflicama sa višnjama.

Printscreen/YT/Olesea Slavinski

Domaće kiflicečesto mogu da se nađu na trepzi jer je to najbolje pecivo. Sa sirom se najčešće prave, ali slatke kiflice nisu ništa manje ukusne. Isporbajte i recept za slatko testo sa konjakom koje se puni višnjama, a na kraju se uvalja u šećer u prahu. Prave zimske kiflice koje podsećaju na sneg i hladno vreme, idealne su za praznike, a neverovatno su ukusne. 

  • Sastojci:
  • 200 g putera
  • 50 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 200 g pavlake
  • 7 g suvog kvasca
  • 500 g brašna
  • 20 ml konjaka
  • višnje (smrznute ili u konzervi) 
  • šećer u prahu

Priprema: 
Sjedinite puter, šećer, vanilin šećer i so. Dodajte pavlaku i kvasac, pa sjedinite, a zatim postepeno dodajte brašno i konjak, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite 1-2 sata u frižideru. Podelite na 2 jednaka dela, pa razvucite na pobrašnjenoj površini. Isecite trouglove, pa stavite višnju na veći kraj i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE