Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KIFLICE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Od domaćeg dizanog testa sa mašću, a mekane su kao duša

Autor Marija Brčić

Domaće kiflice sa džemom od šljiva u čije testo se dodajte mast, biće savršeno mekane i vazdušaste, a ostaju sveže i po nekoliko dana.

 Domaće kiflice sa džemom od šljiva Izvor: Shutterstock

Domaće kiflice svi obožavaju, a još kad su nafilovane džemom od šljiva nema ništa lepše. Toliko su vazdušaste i mekane da se prosto tope u ustima. Idealne su za slatki doručak uz šolju mleka, a da zamesite testo neće biti teško jer uspeva iz prve čak i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji. 

  • Sastojci:
  • 800 g brašna
  • 600 ml mleka
  • 40 g kvasca
  • 2 kašike ulja
  • 250 g masti
  • džem od šljiva za filovanje

Priprema:

Kvasac izdrobite, stavite ga u činiju dodajte malo šećera i malo toplog mleka. Kada se zapeni i aktivira dodajte brašno, so i ulje i zamesite srednje tvrdo testo, postepeno dolivajući preostalo mleko. Ostavite ga da odstoji na toplom mestu oko sat vremena, da se udvostruči. Nakon toga ga još jednom obradite rukama. Razvucite ga na stolu, koji ste posuli brašnom, na debljinu oko 1 cm i premažite ga mašću. Još jednom ga premesite i ponovo razvucite. Secite testo na trouglove jednake veličine i u svaki širi kraj stavite kašičicu pekmeza od šljiva. Zamotajte kiflice i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta ili dok lepo porumene.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti