Domaće kiflice svi obožavaju, a još kad su nafilovane džemom od šljiva nema ništa lepše. Toliko su vazdušaste i mekane da se prosto tope u ustima. Idealne su za slatki doručak uz šolju mleka, a da zamesite testo neće biti teško jer uspeva iz prve čak i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji.
- Sastojci:
- 800 g brašna
- 600 ml mleka
- 40 g kvasca
- 2 kašike ulja
- 250 g masti
- džem od šljiva za filovanje
Priprema:
Kvasac izdrobite, stavite ga u činiju dodajte malo šećera i malo toplog mleka. Kada se zapeni i aktivira dodajte brašno, so i ulje i zamesite srednje tvrdo testo, postepeno dolivajući preostalo mleko. Ostavite ga da odstoji na toplom mestu oko sat vremena, da se udvostruči. Nakon toga ga još jednom obradite rukama. Razvucite ga na stolu, koji ste posuli brašnom, na debljinu oko 1 cm i premažite ga mašću. Još jednom ga premesite i ponovo razvucite. Secite testo na trouglove jednake veličine i u svaki širi kraj stavite kašičicu pekmeza od šljiva. Zamotajte kiflice i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta ili dok lepo porumene.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus