MARIJANIN RECEPT ZA PITU SA VIŠNJAMA: Kore se ređaju kao za gibanicu, a unutra predivan voćni fil

Neodoljiva pita sa višnjama osvojiće vas na prvi zalogaj.

Marijana Petrović

Ako volite da pravite poslastice, pogotovo voćne pite, onda je ovo pravi recept za vas. Isprobajte pitu sa višnjama koja se ređa slično kao gibanica. Ukusna je, a recept je poslala naša čitateljka Marijana. Nije teška za prirpemu, ređaju se kore, voćno punjnje i fil od belanaca. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 500 g kora za pitu
  • 4 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 350 ml jogurta
  • 8-9 kašika šećera
  • 5-6 kašika voćnog punjenja po izboru (višnje)

Priprema:
Belanca umutite u čvrst šne uz dodavanje šećera. Postepeno dodajte žumanca uz mućenje, pa na kraju umešajte jogurt i ulje koje ste prethodno sjedinili. Stavite jednu koru na dno pleha, premažite je filom od jogurta, pa preko rasporedite 3-4 blago zgužvane kore, zavisno od veličine pleha. Premažite ih filom od jogurta, pa ponovite postupak, ali u suprotnom smeru ređanja kora. Opet premažite filom, zgužvajte dve kore, pa ih premažite voćnim punjenjem. Ponavljajte sa preostalim filom i korama. Završite filom. Pecite prvo 5 minuta na 200°C, a zatim još 35-40 minuta na 180°C. Ostavite da se ohladi, pa pospite prah šećerom.

Recept poslala Marijana Petrović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE