Cimet rolnice od lisnatog testa

Cimet rolnice od lisnatog testa su jednostavne za pripremu.

Printscreen/Youtube/Alina FooDee

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 50 g otopljenog putera
  • 4 kašike šećera (po mogućstvu smeđeg, ali može i beli)
  • 1 kašika cimeta u prahu

Za glazuru:

  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašike mleka ili limunovog soka

Pravljenje rolnica:

Razvucite lisnato testo na blago pobrašnjenoj površini u pravougaonik (ako već nije razvijeno) i premažite ga otopljenim puterom.
Pomešajte šećer, cimet i vanilin šećer u činijici. Ravnomerno pospite ovu mešavinu po testu. Urolajte testo u čvrstu rolnu (počnite sa duže strane pravougaonika). Oštrim nožem secite komade debljine 2-3 cm. Poređajte rolnice na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo prostora između njih. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Glazura: Pomešajte šećer u prahu sa mlekom ili limunovim sokom dok ne dobijete glatku smesu. Kada se rolnice malo prohlade, prelijte ih glazurom za dodatnu slatkoću.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Rolnice od banana hleba sa cimetom  Instagram/shuangys_kitchensink