Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 50 g otopljenog putera
- 4 kašike šećera (po mogućstvu smeđeg, ali može i beli)
- 1 kašika cimeta u prahu
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike mleka ili limunovog soka
Pravljenje rolnica:
Razvucite lisnato testo na blago pobrašnjenoj površini u pravougaonik (ako već nije razvijeno) i premažite ga otopljenim puterom.
Pomešajte šećer, cimet i vanilin šećer u činijici. Ravnomerno pospite ovu mešavinu po testu. Urolajte testo u čvrstu rolnu (počnite sa duže strane pravougaonika). Oštrim nožem secite komade debljine 2-3 cm. Poređajte rolnice na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo prostora između njih. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Glazura: Pomešajte šećer u prahu sa mlekom ili limunovim sokom dok ne dobijete glatku smesu. Kada se rolnice malo prohlade, prelijte ih glazurom za dodatnu slatkoću.
Bonus video