Prolećni keksići sa pistaćima i brusnicama

Prolećni keksići sa pistaćima i brusnicama se vrlo jednostavno pripremaju i hrskavi su i lagani.
Prolećni keksići sa pistaćima i brusnicama Foto: prt scr / instagram / chef_zouheir/ canva

Sastojci:

  • 470 g brašna
  • 240 g putera, omekšanog
  • 120 g suvih brusnica, seckanih
  • 120 g pistaća, seckanih
  • 120 g šećera u prahu
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice vanilinog ekstrakta
Zašto je korisno da jedete pistaće?

Pistaći su izuzetno bogati vitaminima B kompleksa, naročito vitamina B6. Imaju i obilje kalijuma, a i dobar su izvor esencijalnih aminokiselina. Bogati su vlaknima i imaju nizak glikemijski indeks.

Recept za keks sa pistaćima i brusnicama:

Kako biste napravili ovaj keks, mikserom mutite puter i šećer u prahu, dok smesa ne postane glatka. Dodajte vanilin ekstrakt, brašno i so, pa umešajte u testo. Nakon toga umešajte brusnice i pistaće.

Oblikujte testo u trupac prečnika 5 cm, umotajte ga i ohladite 1 sat. Zagrejte rernu na 175°C. Ohlađeno testo isecite na krugove od pola centimetra.

Pecite 12–15 minuta do zlatne boje na ivicama. Ohladite na rešetki pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pirinčane keksiće sa čokoladom i urmama za post na vodi.

Pročitajte kako se prave posni keksići sa čokoladom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče Izvor: Instagram/essential_everyday

StvarUkusa