Čokoladne torte svi obožavaju i one su kraljice svake proslave. Sada svi mogu da naprave neverovatno slasnu tortu koja se peče samo 6 minuta. Sastojke pomešajte i umutite, pa sipajte u tepsiju. Toliko je lako, a ukusno, da kada jednom probate stalno ćete praviti. Pomorandža je čini osvežavajućom, a ni sastojci nisu skupi. Isplati se da probate recept.
Sastojci:
1 kora pomorandže
150 g brašna
100 g šećera
60 g kakao praha
2 kašičice praška za pecivo
90 g putera
370 ml tople vode
30 ml soka od pomorandže
150 g čokolade
150 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, kakao, rendanu koricu pomorandže i prašak za pecivo. Promešajte, pa dodajte vodu, sok od pomorandže i puter. Dobro umutite, pa dobijenu smesu sipajte u silikonski kalup i pecite u mikrotalasnoj 6 minuta na 400W. Čačkalicom proverite da li je gotova. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte tortu.
Napomena: Ukoliko nemate mikrotalasnu, tortu možete da pečete i u rerni nekih 10-15 minuta, samo čačkalicom proverite da li je gotova.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus