Od kada su se početkom sedamdesetih godina pojavili prvi recepti za mafine, brzo su osvojili simpatije sladokusaca. Obzirom na brz tempo života i sve manje vremena koje domaćice imaju za pripremanje kolača, mafini su popularni zbog toga što se njihovo testo samo umuti, nema razvlačenja. Prave se brzo i lako, gotovo je nemoguće da ne uspeju, te se svrstavaju u dekorativnu, brzo i veoma ukusnu poslasticu. U nastavku teskta pročitajte kako da napravite slatke mafine punjene kremom. 

Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
100 ml ulja
100 g voćnog jogurta
koru limuna
limunov sok 
200 g brašna
12 g praška za pecivo
Za fil: 
300 ml mleka
50 g šećera
8 g vanilin šećera
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašika brašna
1 žumance
listići badema 

Priprema:
Za fil: U mleko dodajte šećer, vanilin šećer, skrob, brašno i žumance. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. 
Za mafine: Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte ulje, voćni jogurt, koru limuna i limunov sok. Dobro umutite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. 
Kalup za mafine namastite i pospite brašnom, pa do pola sipajte testom, zatim po kašiku fila i preko opet testo. Pospite listićima badema. Pecite na 180°C oko 35 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE