Šufnudle se prave od istog testa kao i knedle sa šljivama, jedino što one mogu da budu i slatke i slane. Takođe, sličan je recept i za čuvene italijanske njoke, jer je osnova testo od krompira, pa kako je ovo starinski prilog možemo ga nazvati jugoslovenske njoke, jer se razlikuju u par sastojaka. Šufnudle možete da jedete kao prilog, a možete i kao obrok. Mi predlažemo da prelijte prženim lukom i eto fantastične večere

Sastojci: 
600 g brašna 
950 g krompira 
1 kašika putera 
170 g prezli 
3 jajeta 
2 crna luka 

Priprema:
Skuvajte krompir, a zatim ga procedite i ispasirajte. Dodajte puter i lepo sjedinite. Zatim dodajte jaja i promešajte, a onda postepeno dodajte brašno i mešajte dok se testo ne ujednači. Testo ne sme da se lepi za prste. Na pobršanjenoj površini premesite testo i podelite na nekoliko delova. Od svakog dela napravite valjak, pa isecite i opet oblikujte valjak. Ubacite šufnudle u ključalu, posoljenu vodu i kuvajte nekih pola sata. Kad isplivaju na površinu gotove su. Ispržite prezle i uvaljajte šufnudle. Propržite i crni luk koji ste sitno isekli i prelijte preko gotovih šufnudli. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE