Kremasti kolači i torte sa piškotama su postali popularni poslednjih godina zbog svoje jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Upravo takav recept je i za ovaj fenomenalni čokoladni kolač sa keksom koji se topi u ustima. Priprema je baš laka, jedino što morate da čekate da se ohladi, ali vredi. Možete da ga služite posle ručka, ali i kada vam se najave gosti.
Sastojci:
200 g piškota
mleko
Za fil:
1 žumance
120 g šećera
90 g kukuruznog skroba
1 kašika ekstrakta vanile
200 ml slatke pavlake
1 l mleka
150 g crne čokolade
Za dekoraciju:
čokolada
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte u kalup. Žumance umutite sa šećerom, pa dodajte skrob i vanilu. Promešajte, pa sipajte slatku pavlaku i mleko. Lepo sjedinite da ne ostanu grudvice, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sipajte fil preko keksa, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru nekih 3-4 sata. Ukrasite rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem