Kremasti kolači i torte sa piškotama su postali popularni poslednjih godina zbog svoje jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Upravo takav recept je i za ovaj fenomenalni čokoladni kolač sa keksom koji se topi u ustima. Priprema je baš laka, jedino što morate da čekate da se ohladi, ali vredi. Možete da ga služite posle ručka, ali i kada vam se najave gosti.
Sastojci:
200 g piškota
mleko
Za fil:
1 žumance
120 g šećera
90 g kukuruznog skroba
1 kašika ekstrakta vanile
200 ml slatke pavlake
1 l mleka
150 g crne čokolade
Za dekoraciju:
čokolada
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte u kalup. Žumance umutite sa šećerom, pa dodajte skrob i vanilu. Promešajte, pa sipajte slatku pavlaku i mleko. Lepo sjedinite da ne ostanu grudvice, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sipajte fil preko keksa, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru nekih 3-4 sata. Ukrasite rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus