Za tviks tortu nije vam potrebno puno vremena, a ni kulinarskog umeća. Zalogaji puni hrskavog biskvita i još bogatijih slojeva karamele i čokolade užitak su za sva čula. Fantastičan recept za tortu od čokolade i karamelekada jednom isprobate poželećete češće da spremate jer će svi ukućani biti oduševljeni.

  • Sastojci:
  • Za biskvit:
  • 400 g keksa
  • 9 kašika putera
  • Za karamel sloj:
  • 1/2 šolje šećera
  • 200g kondenzovanog mleka
  • 300 g pavlake za kuvanje
  • Za čokoladni sloj:
  • 300 g crne čokolade
  • 300 g pavlake za kuvanje

Priprema:

Izblendajte keks, pa dodajte otopljeni puter. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup po ivicama i dnu. Ispecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Šećer pržite na zagrejanom tiganju dok se ne karamelizuje, pa dodajte kondenzovano mleko, dobro promešajte i na kraju dodajte pavlaku za kuvanje. Još dva minuta kuvajte, pa isključite ringlu. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu otopite crnu čokoladu na pari, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Ostavite malo da se ohladi. Karamel sloj sipajte po ohlađenom biskivitu, pa preko njega dodajte čokoladnu smesu..

BONUS VIDEO:

Instagram/best_kompotik Napoleon torta

 Izvor: StvarUkusa