Za tviks tortu nije vam potrebno puno vremena, a ni kulinarskog umeća. Zalogaji puni hrskavog biskvita i još bogatijih slojeva karamele i čokolade užitak su za sva čula. Fantastičan recept za tortu od čokolade i karamelekada jednom isprobate poželećete češće da spremate jer će svi ukućani biti oduševljeni.
- Sastojci:
- Za biskvit:
- 400 g keksa
- 9 kašika putera
- Za karamel sloj:
- 1/2 šolje šećera
- 200g kondenzovanog mleka
- 300 g pavlake za kuvanje
- Za čokoladni sloj:
- 300 g crne čokolade
- 300 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Izblendajte keks, pa dodajte otopljeni puter. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup po ivicama i dnu. Ispecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Šećer pržite na zagrejanom tiganju dok se ne karamelizuje, pa dodajte kondenzovano mleko, dobro promešajte i na kraju dodajte pavlaku za kuvanje. Još dva minuta kuvajte, pa isključite ringlu. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu otopite crnu čokoladu na pari, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Ostavite malo da se ohladi. Karamel sloj sipajte po ohlađenom biskivitu, pa preko njega dodajte čokoladnu smesu..
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus