Definitivno jedan od najboljih recepata za čokoladnu tortu koji ćete isprobati je upravo ovaj. Od samog pogleda na sliku kreće voda na usta - tri sloja čokolade posuta izblendiranim okeo keksom. Nema pečenja, potrebno je da skuvate 3 fila i prelijete jedan preko drugog. I bez velikog kulinrskog umeća dobićete vrhunsku čokoladnu poslasticu sa oreo keksom.
- Sastojci:
- Prvi sloj:
- 350 ml čokoladnog mleka
- 90 g crne čokolade
- 7 g agar agar (biljnog želatina)
- Drugi sloj:
- 350 ml mleka
- 100 g mlečne čokolade
- 60 g šećera
- 7 g agar agar
- Treći sloj:
- 350 ml mleka
- 60 g oreo keksa
- 60 g šećera
- 7 g agar agar
- Četvrti sloj:
- 20 g oreo keksa
- 20 g meda
Priprema:
U šerpu dodajte čokoladno mleko i agar pa dobro promešajte. Iseckajte crnu čokoladu, pa i nju ubacite u šerpu. Mešajte žicom dok smesa ne provri i ne zgusne se. Potom je sipajte u okrugli potpuno zatvoreni kalup, pa ostavite da se ohladi 30 minuta. Počnite sa pripremom drugog sloja tako što ćete u odvojenu šerpu dodati mleko, agar i šećer. Dobro promešajte, pa ubacite iseckanu čokoladu i kuvajte uz stalno mešanje na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se. Sipajte smesu preko ohlađenog prvog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Izblendirajte polovinu oreo keksa, a drugu polovinu izlomite. U šerpu dodajte mleko, agar i šećer, dobro promešajte. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se, uz stalno mešanje. Dodajte oreo keks i ponovo promešajte. Smesu izlijte preko drugog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Okrenite naopako pleh i izvadite tortu tako da prvi sloj bude poslednji. Premažite je medom, pa pospite izblendiranim oreo keksićima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem