Tart sa malinama svrstva se u prave jesenje, lagane poslastice. Odličan za posluženje kada vam dodđu gosti, uz popodnevnu kafu ii kao desert nakon ručka. Na prhko testo nanosi se džem od malina, preliva sa drugim slatkim slojem, pa se na kraju dodaju sveža malina i listići badema. Dopašće se svim ljubiteljima tarta sa voćem.
- Sastojci:
- Za podlogu:
- 100 g putera
- 50 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 220 g brašna
- prstohvat soli
- Za prvi sloj:
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 2 kašičice vanilin šećera
- 2 jajeta
- 150 g bademovog brašna
- Za voćni sloj:
- 100 g džema od maline
- 40 g svežih maline
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Počnite sa pravljenjem podloge tako što ćete u posudi sjediniti omekšali puter i šećer u prahu. Potom dodajte jaje, umutite, pa ubacite i prosejano brašno. Zamesite testo, pa pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 15 minuta. Prekrijte testo čistom mušemom, pa razvucite oklagijom. Testo premestite u pleh za tart i priljubite uz svaku ivicu. Nožem isecite delove koji vire. Kašikom izbockajte testo, pa pecite na 180°C oko 10 minuta. U posudu ubacite omekšali puter, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. Dodajte jaja, dobro umutite, pa dodajte bademovo brašno. Umutite žicom, pa sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač sa izbušenim otvorom i ostavite sa strane. U drugi špric ili kesu za zamrzivač ubacite džem od maline, pa ga ravnomerno nanesite po kori. Nanesite preko smesu sa šećerom i puterom u obliku krugova, pa poravnajte špatulom. Utisnite sveže maline i listiće badema, pa pecite na 180°C 40 minuta. Pospite šećerom u prahu i stavite nekoliko malina kao ukras.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem