Oreo keks je veoma popularan i kod nas u poslednjih nekoliko godina, a postao je nezaobilazan dodatak za pripremu raznih poslastica. Čokoladni tart sa oreo keksom, toliko je ukusan i lep da će svi misliti da ste ga kupili u najboljoj poslastičarnici. Ne peče se, a najteže od svega je da sačekate da se ohladi i stegne.
- Sastojci:
- Za podlogu:
- 160 g oreo keksa
- 80 g putera
- Za fil:
- 40 g punjenja iz oreo keksa
- 150 ml slatke pavlake
- Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 150 g slatke pavlake
- 40 g putera
- 1 kesica zelatina
Priprema:
Prvo što treba da uradite je da razmutite želatin po uputstvu na kesici i da ga ostavite da nabubri. Oreko keks razvodjite i izvadite belu sredinu. Biskvit od oreo keksa sameljite u blenderu. Dodajte mu omekšali puter i dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu. U okrugli kalup za tart, prečnika 20 cm, formirajte tanku koru i lepo je poravnajte. Za fil, sredinu iz oreo keksa pomešajte sa pavlakom za kuvanje, promešajte da se lepo sjedine, a zatim umutite mikserom da dobijete čvrst šlag. Fil ravnomerno rasporedite preko kore. Stavite u frižider da se hladi, oko sat vremena. Za glazuru, čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom i puterom otapajte na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje, dok ne dobijete ujedančenu kremu, a zatim u nju dodajte želatin. Sve dobro sjedinite, a zatim prelijte preko kolača. Vratite ponovo u frižider, a kada se glazura stegne tart je spreman za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem