Grčka jogurttorta se pravi bez brašna i bez šećera. Kao sredstvo zgrušnjavanja možete da koristite kukuruzni skrob ili brašno od tapioke. Možda ćete želeti da probate i holandske palačinke sa jabukama. Grčki jogurt ovoj torti daje kremastu i gustu strukturu, a jaja su ono što je čini pahuljastom. Evo kako da napravite grčku jogrut tortu!

Sastojci:

  • 190 g grčkog jogurta
  • 4 jajeta
  • 5 kašika kukuruznog skroba
  • Po želji možete posuti svežim vožem ili medom

Recept za grčku jogurt tortu

10:11
Korak 1

Zagrejte rernu

Za grčku jogurt tortu zagrejte rernu na 180° C. Poprskajte okrugli pleh od 6 inča uljem, a zatim ga obložite papirom za pečenje. Volim da zgnječim svoj papir i tada je savitljiviji da se oblikuje u tepsiju.

10:19
Korak 2

Umutite testo

U veliku činiju dodajte grčki jogurt, a zatim umutite jaja. Kada to testo postane svilenkasto glatko, prosejte u kukuruzni skrob i umutite dok testo ne postane glatko. Prebacite testo u pripremljenu tepsiju i pecite 1 sat ili dok se vrh ne naduva i ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite iz rerne i za minut će se vrh izduvati.

10:19
Korak 3

Servirajte tortu

Ostavite da se ohladi 30 minuta, a zatim prebacite tortu u frižider. Ne vadite ga iz tiganja tokom ovog procesa. Ohladite u frižideru najmanje 2 sata da se stegne. Izvadite tortu iz frižidera 15 minuta pre serviranja. Posipajte bobičastim voćem, medom, šećerom u prahu, izrendanom čokoladom ili voćnim kompotom. Uživajte u grčkoj jogurt torti!

Pročitajte kako da napravite tortu bela šuma

BONUS VIDEO

Tiktok/soyashlyoficial_ Torta

StvarUkusa/L.S.