Grčka jogurttorta se pravi bez brašna i bez šećera. Kao sredstvo zgrušnjavanja možete da koristite kukuruzni skrob ili brašno od tapioke. Možda ćete želeti da probate i holandske palačinke sa jabukama. Grčki jogurt ovoj torti daje kremastu i gustu strukturu, a jaja su ono što je čini pahuljastom. Evo kako da napravite grčku jogrut tortu!
Sastojci:
- 190 g grčkog jogurta
- 4 jajeta
- 5 kašika kukuruznog skroba
- Po želji možete posuti svežim vožem ili medom
Recept za grčku jogurt tortu
Zagrejte rernu
Za grčku jogurt tortu zagrejte rernu na 180° C. Poprskajte okrugli pleh od 6 inča uljem, a zatim ga obložite papirom za pečenje. Volim da zgnječim svoj papir i tada je savitljiviji da se oblikuje u tepsiju.
Umutite testo
U veliku činiju dodajte grčki jogurt, a zatim umutite jaja. Kada to testo postane svilenkasto glatko, prosejte u kukuruzni skrob i umutite dok testo ne postane glatko. Prebacite testo u pripremljenu tepsiju i pecite 1 sat ili dok se vrh ne naduva i ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite iz rerne i za minut će se vrh izduvati.
Servirajte tortu
Ostavite da se ohladi 30 minuta, a zatim prebacite tortu u frižider. Ne vadite ga iz tiganja tokom ovog procesa. Ohladite u frižideru najmanje 2 sata da se stegne. Izvadite tortu iz frižidera 15 minuta pre serviranja. Posipajte bobičastim voćem, medom, šećerom u prahu, izrendanom čokoladom ili voćnim kompotom. Uživajte u grčkoj jogurt torti!
Pročitajte kako da napravite tortu bela šuma
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem