Jednostavna čokoladna torta bez šećera. Sada u omiljenoj poslastici uživajte bez griže savesti. Slatkoću joj daje banana, tako da i nemate osećaj da niste stavili šećer.
Sastojci:
Za fil:
- 150 g čokolade bez šećera
- 2 manje banane
- 90 ml biljnog mleka
Za koru:
- 250 g brašna
- 15 g kakaoa
- 5 g sode bikarbone ili praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 manje banane
- 110 ml vode
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 75 g čokolade bez šećera
Priprema:
Čokoladu otopite. U dubljem sudu ispasirajte banane štapnim mikserom, dodajte mleko i istopljenu čokoladu pa mutite još malo. Stavite u frižider na 30 minuta.
U brašno dodajte kakao, sodu i prstohvat soli, promešajte. Banane ispasirajte štapnim mikserom, dodajte vodu i sirće pa mutite. Dodajte otopljenu čokoladu, umutite. Smesu sipajte u smesu sa brašnom, promešajte. Izlijte smesu u kalup. Peći na 180C. Spremnost se proverava čačkalicom. Pustite da se ohladi.
Kada se ohladi koru presecite da dobijete dve. Izvadite fil iz frižidera i filujte. Ukrasite borovnicama ili voćem po izboru.
Izvor: Stvar ukusa