BELA ANĐEO TORTA SA KOKOSOM: Preko 8 miliona ljudi je oduševljeno poslasticom čiji ukus je čista magija

Naučite kako se pravi čuvena torta sa belom čokoladom i kokosom.

Printscreen/YT/ Deliziose ricette di Katrine

Torte predstavljaju pravi izazov za domaćice, a ako se isprate koraci uopšte ih nije teško pripremiti. U nastavku teksta je recept za predivnu belu tortu čije se kore prave od belanaca, a kao fil se koristiti starisnki poslastičarski krem od žumanaca i arome vanile. Na kraju se dekoriše kokosom i belom čokoladom za dodatni užitak.Ova torta može da se služi i ako imate neku proslavu, ali i ako želite da se zasladite posle ukusnog ručka. 

  • Sastojci: 
  • Za fil:
  • 6 žumanaca  
  • 150 g šećera 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • 1 kašika brašna
  • 300 g kisele pavlake 
  • 100 g putera 
  • Za testo:  
  • 6 belanaca 
  • 70 g šećera
  • 1 kašičica soka od limuna 
  • 70 g brašna 
  • 80 g šećera u prahu 
  • Za dekoraciju: 
  • kokos 
  • bela čokolada 

Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa u žumanca dodajte šećer i vanilin šećer, pa dobro umutite. Zatim dodajte brašno i kiselu pavlaku i lepo sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se ohladi. Postepeno u ohlađeni fil dodajte umućeni puter sobne temeprature i sjedinite.Kratko umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i limunov sok. Mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte prosejano brašno i šećer u prahu i lagano umešajte. Sipajte smesu u kalup prečnika 20 cm, koji ste obložili pek papriom i poravnajte. Pecite na 170°C oko 35-40 minuta. Ohlađenu koru presecite na 2 dela, pa jedan premažite filom, preko stavite drugu koru i opet premažite filom. Stavite u frižider na 2 sata, pa izvadite tortu iz kalupa i celu je premažite preostalim filom. Ukrasite kokosom i rendanom belom čokoladom. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE