Jednostavan čizkejk sa bundevom

Čizkejk sa bundevom se prema ovom receptu vrlo jednostavno priprema, a kremast je i sočan.

prt scr / yt / allrecipes.com

Sastojci:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 120 g šećera
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 2 velika jajeta
  • 300 g mlevenog keksa i 100 ml mleka, za podlogu

Za sloj sa bundevom:

  • 120 g ispasirane bundeve
  • ½ kašičice cimeta
  • 1 prstohvat mlevenog karanfilića
  • 1 prstohvat mlevenog muskatnog oraščića

Recept za čizkejk sa bundevom:

Kako biste napravili čizkejk, rernu na 165 stepeni C. Za sloj sa sirom u velikoj posudi umutite krem sir, šećer i ekstrakt vanile mikserom, dok smesa ne postane glatka. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro mešajući nakon svakog dodavanja. Napravite koru tako što ćete da pomešate mleveni keks sa mlekom i da utapkate na dno vatrostalne posude. Premažite koru sa 240 g smese sa sirom.

Nakon toga napravite sloj sa bundevom. Pomešajte pire od bundeve, cimet, karanfilić i muskatni oraščić u preostalu smesu sa krem sirom. Lagano mešajte dok se dobro ne sjedini. Pažljivo rasporedite po površini poslednjeg sloja čizkejka. Pecite u zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta. Izvadite iz rerne, stavite na rešetku i ohladite na sobnoj temperaturi, 1 do 2 sata. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata pre serviranja, najbolje preko noći. Možda ćete želeti da napravite i najbolji čizkejk sa medom.

Pročitajte i kako se pravi šarani čizkejk sa džemom od malina i belom čokoladom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

čizkejk sa jogurtom i kokosom  instagram/cookistwow

StvarUkusa