Sastojci:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 120 g šećera
- ½ kašičice ekstrakta vanile
- 2 velika jajeta
- 300 g mlevenog keksa i 100 ml mleka, za podlogu
Za sloj sa bundevom:
- 120 g ispasirane bundeve
- ½ kašičice cimeta
- 1 prstohvat mlevenog karanfilića
- 1 prstohvat mlevenog muskatnog oraščića
Recept za čizkejk sa bundevom:
Kako biste napravili čizkejk, rernu na 165 stepeni C. Za sloj sa sirom u velikoj posudi umutite krem sir, šećer i ekstrakt vanile mikserom, dok smesa ne postane glatka. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro mešajući nakon svakog dodavanja. Napravite koru tako što ćete da pomešate mleveni keks sa mlekom i da utapkate na dno vatrostalne posude. Premažite koru sa 240 g smese sa sirom.
Nakon toga napravite sloj sa bundevom. Pomešajte pire od bundeve, cimet, karanfilić i muskatni oraščić u preostalu smesu sa krem sirom. Lagano mešajte dok se dobro ne sjedini. Pažljivo rasporedite po površini poslednjeg sloja čizkejka. Pecite u zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta. Izvadite iz rerne, stavite na rešetku i ohladite na sobnoj temperaturi, 1 do 2 sata. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata pre serviranja, najbolje preko noći. Možda ćete želeti da napravite i najbolji čizkejk sa medom.
Pročitajte i kako se pravi šarani čizkejk sa džemom od malina i belom čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa