Sastojci:
Za podlogu za tortu:
- 4 jajeta
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašike kakoa
- 2 kašike krompirovog skroba
Za fil:
- 20 g listova želatina
- 6 žumanaca
- 50 g šećera
- 500 ml mleka
- Ekstrakt vanile
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 640 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- Čokoladne mrvice
Kako se pravi torta:
Torta sa 3 vrste čokolade je toliko kremasta da se topi u ustima, a izgleda kao iz najskuplje poslastičarnice.
Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg sa 100g šećera u prahu. Žumanca umutite sa preostalim šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Špatulom lagano umešajte umućena belanca u smesu od žumanaca. Dodajte kakao i krompirov skrob i promešajte da se sjedini. Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte špatulom. Prebacite u rernu i pecite na 200°C 10 minuta. Ispečenu koru za tortu stavite na dasku za sečenje i, uz pomoć kalupa za čizkejk, isecite krug prečnika 24 cm. Prebacite dobijenu koru u kalup za tortu.
U činiju stavite listiće želatina i sipajte vodu. Ostavite na stranu nekoliko minuta. Dodajte žumanca, šećer, mleko i ekstrakt vanile u šerpu i sjedinite. Dodajte želatin dobro oceđen i dobro promešajte dok ne dobijete fil odgovarajuće gustine. Zatim podelite na 3 dela. Belu čokoladu otopiti i sipati u prvu trećinu smese. Mešajte da se sjedini. Ponovite postupak sa crnom i mlečnom čokoladom. Pustite da se filovi potpuno ohlade u frižideru.
Umutite slatku pavlaku pa podelite na 3 dela. U svaki čokoladni deo umešajte po trećinu šlaga. Preko kore stavite najtamniji fil pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Ponovite postupak sa mlečnom čokoladom. Nakon što prođe, sipajte fil od bele čokolade Prebacite u frižider na 3 sata. Posle 3 sata ukrasiti tortu čokoladnim listićima.
Bonus video