Sastojci:

Za koru:

  • 100 g mlevenog keksa
  • 3 kašike neslanog putera (otopljenog)

Za fil:

  • 190 g bele čokolade
  • 3 kašike mlečne čokolade, seckane
  • 300 g punomasnog krem sira na sobnoj temperaturi

Za čokoladni preliv:

  • 115 g mlečne čokolade
  • 3 kašike mleka na sobnoj temperaturi
  • 6 keksića po izboru

Priprema torte:

Mleveni keks pomešajte sa puterom pa utisnite na dno kalupa. Odložite u frižider dok pripremate ostalo. Za fil najpre pomešajte belu i mlečnu čokoladu pa otopite u mikrotalasnoj na pola minuta. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, a za to vreme umutite mikserom krem sir pa dodajte topljenu čokoladu. Dobijeni fil prelijte preko podloge od keksa. odložite u frižider na sat vremena pre nego što stavite glazuru.

Za glazuru pomešajte čokoladu i mleko pa otopite u mikrotalasnoj. Svaki keksić dijagonalno umočite u glazuru od čokolade pa ostavite na pek papir. Preostalu glazuru prelijte preko torte. Odozgo poređajte keksiće.

Bonus video

Instagram/doll_memories Kako iseći okruglu tortu na puno parčića