Sastojci:
Za koru:
- 100 g mlevenog keksa
- 3 kašike neslanog putera (otopljenog)
Za fil:
- 190 g bele čokolade
- 3 kašike mlečne čokolade, seckane
- 300 g punomasnog krem sira na sobnoj temperaturi
Za čokoladni preliv:
- 115 g mlečne čokolade
- 3 kašike mleka na sobnoj temperaturi
- 6 keksića po izboru
Priprema torte:
Mleveni keks pomešajte sa puterom pa utisnite na dno kalupa. Odložite u frižider dok pripremate ostalo. Za fil najpre pomešajte belu i mlečnu čokoladu pa otopite u mikrotalasnoj na pola minuta. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, a za to vreme umutite mikserom krem sir pa dodajte topljenu čokoladu. Dobijeni fil prelijte preko podloge od keksa. odložite u frižider na sat vremena pre nego što stavite glazuru.
Za glazuru pomešajte čokoladu i mleko pa otopite u mikrotalasnoj. Svaki keksić dijagonalno umočite u glazuru od čokolade pa ostavite na pek papir. Preostalu glazuru prelijte preko torte. Odozgo poređajte keksiće.
Bonus video
Domaća goveđa čorba sa krompirom
Recept za brz kolač sa malinama
Salata sa leblebijama, kuvanim jajima i mariniranim šampinjonima
Pire gnezda sa mlevenim mesom
Zapečeno belo meso sa sirom u crvenom sosu