Sastojci:
- 4 kašike instant kafe
- 20 ml mleka
- 3 kašike kondezovanog mleka
- 400 ml slatke pavlake
Za ganaš:
- 2 kašike instant kafe
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vruće vode
Priprema:
Brža od klasičnih torti, laganija od bilo kog kolača – ova torta sa kafom je desert koji se sprema za 10 minuta i oduševi svakog ljubitelja kafe. Nema jaja, nema želatina ni pečenja – samo nekoliko osnovnih sastojka i čista čarolija.
U maloj posudi pomešajte 4 kašike instant kafe sa 20 ml mleka i 3 kašike kondezovanog mleka. Dobro izmešajte da se kafa rastvori i dobijete aromatičnu bazu. U činiji umutite 400 ml šlaga do čvrstog stanja. Pa na kraju sve umešajte i sipajte u kalup sa odvojivim ivicama. Ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.
U drugoj činiji rastvorite 2 kašike instant kafe i 2 kašike šećera u 2 kašike vruće vode, pa umutite dok ne postane penasto. prelijte preko torte koju ste izvadili iz zamrzivača pa vratite na kratko da se ponovo stegne pre služenja.
Bonus video