BEZ GLUTENA spremne za 20 minuta: Projice sa dve vrste brašna (VIDEO)

Veoma ukusna, zdrava i jednostavna za pripremu projara sa heljdinim brašnom, bez glutena.

Cooking

Nadamo se da će vam se dopasti ovaj recept.

Sastojci:

  • 100 g heljdino brašno
  • 100 g kukuruznog griza
  • 3 jajeta
  • so
  • 1/2 kašičice sode (ili praška za pecivo)
  •  200 ml jogurta
  • 120 g kisele pavlake
  • 80 ml ulja
  • susam
  • tepsija (26 x 18 cm)

Prijatno:

Umutite jaja, so, jogurt, kiselu pavlaku, ulje sa kukuruznim i heljdinim brašnom, sodom. Tepsiju (ili kalupe za mafine) premažite uljem ili stavite papir za pečenje. Izlijte smesu za proju i pecite u zagrejanoj rerni na 200-210 C oko 20-25 minuta. Čačkalicom proverite da li je proja pečena.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Cooking.rs