UKUSNIJI OD SVAKE TORTE: Dvobojni rolat sa mekanom koricom i kremastim filom (VIDEO)

Ako volite lagane kremaste kolače onda je ovaj dvobojni rolat odličan izbor.

Bakina i dekina kuhinja

Rolati su idealna zamena za torte ukoliko imate neku proslavu. Ukoliko pak, pravite samo za sebe imate i varijantu rolata koji se ne peče.

Sastojci:

Potrebno za biskvit:

  • 5-6 jaja 
  • šećer po želji
  • 1 kašika kakaoa
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike ulja

Za kremu:

  • 1 čaša mleka (od 200 g)
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • 1 kašika prah šećera
  • 100 g čokolade (ili 1 puna kašika kakaa)

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom pa dodati brašno. U kakao dodati malo toplog mleka pa sipajte u testo. Dodajte ulje pa sve izjednačite. Dobijate ređe testo koje sipate u pleh od šporeta ali ga obložite pek papirom. Rasporedite lepo kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 min. Krpu suvu prostrite na sto pa istresite pečen rolat. Odstranite hartiju i uvijte vruć u krpu. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Priprema fila:

U mleko stavimo šećer po želi, dodajte vanilin šećer. Odvojiti malo mleka pa u njega umutimo jaje. Dodati brašno i žicom izmute da bude bez grudvica. Kad mleko provri dodamo brašno i brzo mešamo. Sklonimo i ohladimo.

Maslac umutiti sa prah šećerom i izmešati sa skuvanom kremom. Dodavati kremu polako u maslaac. Mutiti mikser na lagano. Podeliti fil na dva dela. U jednu dodato rastopljenu čokoladu ili kakao pa izjednačiti.. Biskvit odviti iz krpe, raširiti, pa ga prvo premazati sa svetlim kremom pa preko njega čokoladnom. Uviti ponovo rolat pa u foliju i ohladiti 2-3 sata u frižideru. Seći i sladiti se.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Bakina i dekina kuhinja