Rolati su idealna zamena za torte ukoliko imate neku proslavu. Ukoliko pak, pravite samo za sebe imate i varijantu rolata koji se ne peče.
Sastojci:
Potrebno za biskvit:
- 5-6 jaja
- šećer po želji
- 1 kašika kakaoa
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
Za kremu:
- 1 čaša mleka (od 200 g)
- 2 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- 2 vanilin šećera
- 200 g maslaca
- 1 kašika prah šećera
- 100 g čokolade (ili 1 puna kašika kakaa)
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati brašno. U kakao dodati malo toplog mleka pa sipajte u testo. Dodajte ulje pa sve izjednačite. Dobijate ređe testo koje sipate u pleh od šporeta ali ga obložite pek papirom. Rasporedite lepo kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 min. Krpu suvu prostrite na sto pa istresite pečen rolat. Odstranite hartiju i uvijte vruć u krpu. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Priprema fila:
U mleko stavimo šećer po želi, dodajte vanilin šećer. Odvojiti malo mleka pa u njega umutimo jaje. Dodati brašno i žicom izmute da bude bez grudvica. Kad mleko provri dodamo brašno i brzo mešamo. Sklonimo i ohladimo.
Maslac umutiti sa prah šećerom i izmešati sa skuvanom kremom. Dodavati kremu polako u maslaac. Mutiti mikser na lagano. Podeliti fil na dva dela. U jednu dodato rastopljenu čokoladu ili kakao pa izjednačiti.. Biskvit odviti iz krpe, raširiti, pa ga prvo premazati sa svetlim kremom pa preko njega čokoladnom. Uviti ponovo rolat pa u foliju i ohladiti 2-3 sata u frižideru. Seći i sladiti se.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja