SVI SU PROBALI KAPRIĆOZU I MARGARITU, ALI OVA PICA ĆE U SRBIJI POSTATI PRAVI HIT: Domaća, a kao iz najbolje picerije

Ovakvu kombinaciju sastojaka sigurno niste probali.

Printscreen/instagram/Nismo kod kuće

Standardne pice poput kaprićoze i margarite svi vole i svi su probali. Međutim, zašto sada ne biste napravili nešto malo drugačije i izašli iz zone konfora kada je hrana u poitanju. Isprobajte recept za picu sa smokvama i pančetom - nećete se pokajati. Testo za picu možete kupiti gotovo u prodavnici, a ukoliko više volite domaće testo za picu napravite sami.

Sastojci:

  • Testo za picu
  • Maslinovo ulje
  • beli luk, ruzmarin
  • Kačkavalj 
  • Parmezan
  • Smokve
  • Pančeta
  • Med
  • Rukola, balzamiko

Priprema:

Razvijte testo ukoliko pravite domaće, premažite maslinovim uljem, pospite začinima. Izrendajte kačkavalj preko, a smokve iseckajte na kolutiće pa ih ravnomerno rasporedite. Dodajte tanko rezanu pančetu i prst meda (bukvalno umočilte jagodicu prsta u med i pospite preko ostalih sastojaka). Rernu zagrejte na 250 stepeni, deset minuta. Kada je gotova, pospemo kačkavalj, vratimo na par minuta da se otopi. Serviramo sa rukolom i parmezanom. Rukolu malo nakvasite balzamiko sirćetom. Prijatno.

Izvor: Nismo kod kuće