Standardne pice poput kaprićoze i margarite svi vole i svi su probali. Međutim, zašto sada ne biste napravili nešto malo drugačije i izašli iz zone konfora kada je hrana u poitanju. Isprobajte recept za picu sa smokvama i pančetom - nećete se pokajati. Testo za picu možete kupiti gotovo u prodavnici, a ukoliko više volite domaće testo za picu napravite sami.
Sastojci:
- Testo za picu
- Maslinovo ulje
- beli luk, ruzmarin
- Kačkavalj
- Parmezan
- Smokve
- Pančeta
- Med
- Rukola, balzamiko
Priprema:
Razvijte testo ukoliko pravite domaće, premažite maslinovim uljem, pospite začinima. Izrendajte kačkavalj preko, a smokve iseckajte na kolutiće pa ih ravnomerno rasporedite. Dodajte tanko rezanu pančetu i prst meda (bukvalno umočilte jagodicu prsta u med i pospite preko ostalih sastojaka). Rernu zagrejte na 250 stepeni, deset minuta. Kada je gotova, pospemo kačkavalj, vratimo na par minuta da se otopi. Serviramo sa rukolom i parmezanom. Rukolu malo nakvasite balzamiko sirćetom. Prijatno.
Izvor: Nismo kod kuće