OVAKO SE PRAVILNO ČISTE DRVENE DASKE: Jeftini sastojci koje svi imate uklanjaju bakterije i neprijatne mirise

Kako bi vaše drvene daske duže trajale nije dovoljno samo da ih operete posle korišćenja. S vremena na vreme morate da ih oribate.

Šerpica

Drvene daske se u kuhinji koriste za seckanje raznih namirnica, i verovatno ih posle upotrebe samo operete vodom i ostavite da se osuše. One tako upijaju mirise i boje i lakše će da propradnu. Kako biste pravilno oprali vaše daske potrebno je samo 2 sastojka, a to su sirće i soda bikarbona. Za vraćanja sjaja vašim daskama biće vam potrebno ulje

Ono što je potrebno da uradite je da alkoholno sirće sipate u neku flašu koja ima raspršivač. Na daske pospite sodu bikarbonu i popraskajte sirćetom. Zatim prstima utrljajte i ostavite da stoji najduže 15 minuta. Nemojte da ostavljate duže jer drvo ne sme dugo da bude mokro. Zatim ih dobro isperite mlakom vodom i prebrišite ubrusom, pa ostavite da se dobro osuše, najmanje 1-2 sata. Na kraju ih premažite sa 1 kašikom ulja

Sa sodom bikarbonom i sirćetom daske možete prati posle svakog korišćenja, ali ulje možete da mažete jednom mesečno. 

Takođe, možete da napravite i prirodan sprej za čišćenje. Pročitajte i kako možete da očistite i mašinu za sudove

Izvor: serpica