Kada spremamo krompir, pre nego što ga zgnječimo ili krenemo da pravimo salatu od njega, prvo uvek prospemo vodu u kojoj smo ga prethodno skuvali. Od sada to više ne morate da radite, zbog toga što je njegova voda višestruko korisna. Budući da u vodi ostaju svi hranljivi sastojci krompira, ni ne čudi onda što je ona dobra ne samo za bolje varenje, već i za snižavanje krvnog pritiska, ali i za bolje funkcionisanje mozga. Međutim, ova voda odlična je i kao dodatak supama za njihov bolji ukus i gustinu. Ako želite da vam nakon kuvanja ploča bude čista, ovaj savet će vam svakako koristiti.
Vodu od krompira možete koristiti i u sledećim prilikama:
- za zgušnjavanje supa i čorbi, ali i kao dodatni vitamin
- kao zamenu za zgušnjivač brašna ili kukuruznog brašna
- kao dodatak hlebu, za bolju teksturu
- kao đubrivo za biljke
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus