Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAČNO U MINUT ISKLJUČITE RERNU: Ovo uradite kako povrće ne bi ostalo sirovo i suvo

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Uz pravilan način pripreme povrće će biti idealno pečeno, a to možete postići ako se budete pridržavali ovog saveta.

Koliko se dugo peče povrće 203566231 Izvor: Shutterstock

Ljudi se danas mnogo više bave hranom i njenim načinom pripreme. Međutim, često to ne rade na pravi način, pa je za neko povrće u rerni potrebno manje ili više vremena. Tako na primer za krompir i prokelj vam je potrebno oko 35 minuta, za luk i šargarepu oko 25, dok vam je za boraniju potrebno tačno 10 minuta. Ako ne želite da jedete bezukusno i sirovo povrće, smernice za tačno vreme pečenja pomoći će vam da sve bude baš kako treba. Na zaboravite da pre nego što sve posložite na pleh, rernu zagrejete na 180 C°. Ako hoćete da vam rerna ponovo zablista, uz ovaj trik rerna će biti kao nova.

Možda će vas zanimati

Vreme pečenja povrća:

35 do 40 minuta - Običan krompir i prokelj
30 do 35 minuta - Sladak krompir
25 do 30 minuta - Crni i crveni luk, šargarepa
20 do 25 minuta - Brokoli, karfiol, bundeva i paškanat
12 do 15 minuta - Tikvice i špargla
10 minuta - Boranija

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti