Ljudi se danas mnogo više bave hranom i njenim načinom pripreme. Međutim, često to ne rade na pravi način, pa je za neko povrće u rerni potrebno manje ili više vremena. Tako na primer za krompir i prokelj vam je potrebno oko 35 minuta, za luk i šargarepu oko 25, dok vam je za boraniju potrebno tačno 10 minuta. Ako ne želite da jedete bezukusno i sirovo povrće, smernice za tačno vreme pečenja pomoći će vam da sve bude baš kako treba. Na zaboravite da pre nego što sve posložite na pleh, rernu zagrejete na 180 C°. Ako hoćete da vam rerna ponovo zablista, uz ovaj trik rerna će biti kao nova.
Vreme pečenja povrća:
35 do 40 minuta - Običan krompir i prokelj
30 do 35 minuta - Sladak krompir
25 do 30 minuta - Crni i crveni luk, šargarepa
20 do 25 minuta - Brokoli, karfiol, bundeva i paškanat
12 do 15 minuta - Tikvice i špargla
10 minuta - Boranija
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom