SA 2 VRSTE BRAŠNA I SUSAMOM: Domaći slani krekeri - spremaju se za 20 minuta

Slani krekeri koje ćete jesti umesto grickalica.

Cooking

Umesto kokica ili nekih drugih kupovnih grickalica poslužite gostima ove krekere. Napravićete ih za 20 minuta. Dok je toplo pecivo je mekano, kao neke pogačice, a s vremenom postaje sve prhkije kao krekeri.

Sastojci:

  • 170 g speltinog brašna
  • 100 g ražanog brašna
  • 1 jaje
  • 80 ml ulja 
  • 150 ml jogurta (ili kefira)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • susam

Priprema:

Odmah uključite rernu da se greje na 200 C. U činiji sjedinite speltino i ražano brašno, pa dodajte prašak za peciivo i so, pa promešajte.

Dodajte jaje, ulje i jogurt, pa sve sastojke dobro promešajte. Dobićete lepljivu smesu. Rukama oblikujte 12 loptica, spljoštite ih i uvaljajte gornju stranu u susam. Poređajte testo na pekač od rerne na koji ste stavili papir za pečenje ili koji ste predhodno nauljili.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta, ili dok donja strana ne porumeni.

Izvor: Cooking.rs