OVAKO SU MNOGO BOLJE OD KLASIČNIH: Pohovane faširane šnicle - još sočnije i ukusnije

Faširane šnicle su savršen izbor za ručak.

Bakina i dekina kuhinja

Faširane šnicle se često pripremaju za ručak uz prilog poput pire kromoira ili grilovanog povrća, a za pravi domaćinski ručak služe se nakon supe sa knedlama. Obično se prave tako što se pomeša mleveno meso sa začinima, jajima i brašnom. Ali sada isprobajte nov način - pohovane faširane šnicle.

Evo kako da ih napravite.

Sastojci:

  • 350 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • malo mlevene crvene i tucane paprike
  • so, biber, ulje
  • 3 jaja
  • 100 g prezli
  • 4 kašike brašna 

Priprema:

U mleveno mešano meso dodajte sitno seckan crni luk i  izgnječen beli luk, biber, so, paprika jedna i druga i sve dobro izjednačiti rukama. Ruke premažite uljem i uzimajte kuglice mesa, malo ih spljoštite rukama kao za pljeskavicu, provući kroz brašno, jaja i utapkati u prezle. Ređati na tanjir.

U uži tiganj ili šerpu sipati za pola cm ulja, pa pržiti šnicle u ulju na tihoj vatri po 5-6 min na svakoj strani. Vaditi na upajujuću papirnu salvetu. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja