Kada vam se jede nešto brzo za večeru ili doručak, a mrzi vas da idete do pekare ove pitice su odlično rešenje. Brzo ćete ih napraviti, i onda samo čekate da se ispeku
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- so
- 1 kašičica praška za pecivo
- 70 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 3 jaja
- susam
Priprema:
U većoj činiji umutite jaja, sir, so, ulje i jogurt. Na radnu površinu stavite jednu koru. Celu je premažite sa filom.
Dijagonalno presavijte jedan kraj, dobićete trougao (nema veze ako kora malo viri). Dve ivice presavijte i premažite sa filom. Urolajte ka vrhu, (ogledajte u videu postupak).
Tepsiju od rerne premažite sa uljem ili stavite papir za pečenje. Preko poredjajte rolnice. Premazite ih sa ostatkom fila od sira i jaja. Preko pospite susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene, oko 30 minuta. Pečenu vruću pitu prekrijte sa folijom, ukoliko volite mekšu pitu. Ukoliko želite hrskavu pitu ostavite je da se prohladi na sobnoj temeperaturi.
Izvor: Cooking.rs