Za doručak spremite pravu domaćinsku pitu. Razvucite kore od testa koje sta napravili od svega 4 sastojka. U testo dodajte sirće, a ono se koristi da brže nadođe. Sve i da pripremate prvi put uspeće vam bez muke, jer se zaista jednostavno pravi i samo je potrebno da ispratite sve korake. Nadev od sira i spanaća možete da zamenite nekim drugim, a ovo je odličan doručak za Uskrs.
Sastojci:
- 400 g brašna
- malo soli
- 250 ml mlake vode
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 200 g sira
- 5 briketa smrznutog spanaća
- maslinovo ulje
Priprema:
Pomešajte brašno, so, sirće, mlaku vodu i umesite mekano testo, oko 10 minuta. Podelite na tri dela i oblikujte loptice. U tepsiju stavite malo maslinovog ulja (oko 4-5 kašika), pa poređajte loptice i malo pritisnite rukama. Pokrijte folijom i ostavite da odmori oko 20-25 minuta. Sto premažite uljem, pa na sredinu spustite prvu loptu. Rukama razvucite tanko testo, krenite od sredine, pa ka krajevima. Testo se veoma lako razvlači kao žvaka, bez straha to radite. Kada testo postane prozirno, poprskajte ga ulje. Sir izgnječite, pa mu dodajte kuvan spanać. Razvučenom testu pokidajte ivice, pa na dno stavite trećinu sira i spanaća celom širinom. Prekrijte ivice sa strane, pa polako uvijte u rolnicu. Stavite u podmazan pleh. Premažite vodom, pospite semenkama i pecite na 220°C oko 30 minuta. Pokrijte krpom 10 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja