PAPRIKE PUNJENE PILETINOM:Zbog pavlake su sočnije, a 1 neobičan sastojak daje im poseban šmek - zaboravićete na klasične

Punjene paprike koje ćete često praviti.

Serpica.net

Punjene paprike se prave sa mlevenim mesom, a ukoliko su posne onda se pune pirinčem. Međutim, danas vam donosimo recept za varijantu sa pilećim mesom i grizom u sosu od pavlake. Neverovatno su sočne i ukusne da će vam postati omiljene.

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea
  • 2 čena belog luka
  • bosiljak, peršun (sveže)
  • so, biber, crvena mlevena paprika, kari
  • 150 g pšeničnog griza
  • 2 jajeta
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g kisele pavlake
  • 6 velikih paprika

Priprema:

Meso iseckajte sitno. Dodajte mu seckan beli luk i sveže začine pa sve kratko (samo da meso pobeli) propržite na ulju. Nakon toga dodajte preostale začine griz i jaja i sve dobro izmešajte. Umešajte i pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Ostavite da odstoji jedno 10 minuta da griz nabubri. Za to vreme očistite paprike. Stavite paprike u šerpu ili pleh i punite ih nadevom koji ste pripremili. Paprike možete zatvoriti kolutovima paradajza, krompira ili tikvice. Malo ih prelijte uljem i stavite u zagrejanu rernu da se peku oko pola sata na 220 stepeni

Izvor: Serpica.net