Ukoliko niste vešti u pripremi ribe u kućnim uslovima, sada ćete promeniti mišljenje jer vam donosimo recept kako to najlakše da uradite. Pripremite ukusne filete sa krompirom uz ovu jednostavnu smesu za pohovanje. Uz pomoć nje će riba biti još ukusnija i hrskavija kada se ispeče.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 600 g fileta ribe
- ulje
- začin za ribu
- crvena mlevena paprika
- beli luk u granulam
- so
- malo kukuruznog brašna i prezle
Priprema:
Krompir iseći na krugove, dodati so, papriku, beli lik. Uvaljajte ga u kukuruzno brašno i pospite uljem pa dobro promešajte. Poređajte u podmazan pleh.
Ribu posoliti. Izmešati kukuruzno brašno, prezle i mlevenu slatku papriku. Provući ribu kroz tu smesu i poređati u pleh i malo premaziti uljem pa peći na 220 stepeni oko 50 minuta.
Izvor: Bakina kuhinja